header banner
Default

Butikken omsatte 2 point 000 kr til 100 point og 100000 kroner uden at tage nogen handlinger


En ganske almindelig pladespiller har pludselig fået stor værdi for netbutikken avXperten.dk i Grenaa.

Pladespilleren blev solgt til 2099 kroner i 2014, og blev betalt med den virtuelle valuta, Bitcoin. Prisen var 0,81 Bitcoins. Siden har Bitcoinsene bare stået på butikkens konto. Den 7. december var de 0,81 Bitcoins blevet til 102.987 kroner.   

Læs også Slut med at shoppe om natten: Bilka dropper døgnåbent

Lyder det skørt? Bitcoins er en digital valuta. Der findes kun et endegyldigt antal af Bitcoins, så derfor er det en valuta med en værdi, der bare stiger og stiger.

Prisen på Bitcoins er skudt i vejret siden starten af august, hvor en opdatering af det digitale system blev sat ind. Siden har online-valutaen fyldt meget i mediebilledet – og det var da også den fornyede opmærksomhed, der fik ejer af avXperten Frederik Nielsen til at komme i tanke om, at der vistnok havde været en enkelt kunde, der havde betalt med Bitcoins i 2014.

Læs også Medicin kan være årsag til huller i tænderne: Det er frustrerende

- Jeg kunne huske, at der lå et eller andet beløb af Bitcoin i regnskabet, men dengang i 2014 vidste jeg ikke lige, hvordan jeg fik dem hævet. Og så har de bare stået der, indtil jeg forleden gik ind og tjekkede kursen. Så kunne jeg hurtigt regne ud, at det var blevet til rigtig mange penge, siger Frederik Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Øl til hele firmaet hvis stigningen fortsætter

VIDEO: Butiksupplevelsen utan butik
Stora Enso

Netbutikken satte som forsøg Bitcoins som betalingsmulighed fra midten af april til midten af juni 2014. De ville teste, om det var noget, kunderne var interesserede i. Men kun den ene kunde, der nu har sikret butikken 100.000 kroner for en enkelt pladespiller, valgte at gøre brug af betalingsmåden. Derfor fjernede butikken muligheden.

Læs også Forsikrings-selskaber opruster med egne korps af efterforskere

Nu overvejer Frederik Nielsen om betalingsmetoden skal indføres på hjemmesiden igen. Indtil videre får de 0,81 Bitcoin lov til at stå og vokse:

- Det bliver sjovt at se, hvad det kan blive til. Der var virkelig ikke nogen, der havde regnet med det, så hvem ved, hvad der kan ske på et år – eller bare en måned. Hvis værdien stiger til over en halv million, har jeg lovet mine medarbejdere, at vi skal ud og have et par øller, siger Frederik Nielsen.

Hvad er en Bitcoin?

Bitcoin (valutaforkortelse: BTC eller XBT) er et online betalingssystem og en virtuel valuta, der kan bruges mange steder på internettet, men også  i nogle restauranter og butikker.

Det blev opfundet af den anonyme Satoshi Nakamoto, som offentliggjorde sin opfindelse i 2008 og efterfølgende udgav systemet i 2009. Brugere af Bitcoin kan indgå i transaktioner med hinanden uden mellemled som pengeinstitutter eller centralbanker.

Prisen på Bitcoins er meget følsom over for ændringer i efterspørgslen, fordi udbuddet ikke kan ændre sig i takt med, at efterspørgslen bliver enten større eller mindre. Stiger efterspørgslen på Bitcoins for eksempel hurtigere end den fastsatte udvikling i udbuddet, er der kun én ting, der kan rykke sig, og det er prisen.

Kilde: Wikipedia og Børsen.dk

Sources


Article information

Author: Robert Schultz

Last Updated: 1702750441

Views: 1136

Rating: 4.1 / 5 (51 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Robert Schultz

Birthday: 1939-04-03

Address: 29909 Thompson Walk, Port Davidberg, HI 02420

Phone: +3971558805253364

Job: Museum Curator

Hobby: Surfing, Sewing, Tennis, Skateboarding, Photography, Quilting, Sculpting

Introduction: My name is Robert Schultz, I am a sincere, ingenious, audacious, Determined, Gifted, valuable, rare person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.