header banner
Default

Print on Demand Nedir ve Nasıl Çalışır? | ListeList com


Türkçede “talep üzerine baskı” anlamına gelen print on demand (PoD), sermayesi olmadan e-ticarete atılmak isteyen kişiler için ideal bir iş modelidir. Print on demand yönteminde ürünler sadece sipariş edildiğinde üretilir. Böylece pek çok ek maliyet ortadan kalkar. Hal böyle olunca, pek çok kişi bu işe girmek istiyor ve print on demand nedir diye merak ediyor. Sizler için print on demand nedir, print on demand mantığı nedir, print on demand için şirket kurmak gerekli mi ve print on demand için sermaye gerekli mi gibi merak edilen soruların yanıtlarını bu listede bir araya getirdik. Öncelikle print on demand nedir sorusunu yanıtlayalım.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Beyaz Tişörtlerinizi Sıradanlıktan Kurtaracak 6 Yaratıcı Kendin Yap Önerisi”

Print on demand nedir sorusuna açıklık getirerek başlayalım. Türkçede “talep üzerine baskı” anlamına gelen print on demand, kendi tasarladığınız ürünleri satabileceğiniz bir satış modelidir. Bu yöntemde yaptığınız tasarımları tişört, poster, yastık kılıfı ve bardak gibi gibi çeşitli ürünlerin üzerlerine bastırılmasını talep edebilirsiniz.

Print on demand yönteminde tasarımlarınız sipariş verildiği zaman üretilir ve satış gerçekleşmediği sürece üretim giderlerini karşılamazsınız. Sizin bir satıcı olarak göreviniz, ürünleriniz için tasarım sağlamak ve bu ürünleri bir satış kanalına listelemektedir. Bu iş modelinde depo giderleri sizin sorumluluğunuzda değildir. Bununla birlikte bir envanter tutmanıza gerek kalmaz. Ayrıca paketleme ve kargo da size ait değildir.

Print on demand nedir, ne değildir öğrendiğimize göre devam edelim.

Print on demand nasıl çalışır?

VIDEO: Print On Demand İşine Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler | ETSY'de Satışlarınızı Arttırın
Esra Bayram
Print on demand nedir
  • Müşteri, online mağazanıza girip ürünlerinize bakar ve sipariş eder.
  • Ardından, müşterinin satın almış olduğu ürünün bilgisi print on demand sağlayıcınıza iletilir.
  • Son olarak, print on demand sağlayıcınız müşterinin sipariş ettiği ürünü üretir ve ona gönderir.

Print on demand sistemine giriş yapmadan önce mağazanızı kurmanız konusunda destek olabilecek ve tasarımlarınızı online olarak oluşturmanızı sağlayabilecek print on demand siteleri ile tanışmanız gerekir. Bu sitelerden yazının ilerleyen kısımlarında bahsedeceğiz.

Print on demand siteleri sayesinde kendi tasarımlarınızı oluşturma ve tişört, duş perdesi, kupa ve anahtarlık gibi ürünlere kendi tasarımlarınızı bastırma imkanınız olur. İstediğiniz tasarımları oluşturduktan sonra e-ticaret sitelerinde mağazalar açabilir veya kendi e-ticaret sitenizi kullanabilirsiniz. Daha sonra ise tasarım oluşturduğunuz siteyle, mağaza açtığınız siteleri birbirine bağlayabilirsiniz.

Print on demand sisteminin en büyük avantajı bu aşamada sizi her türlü maliyetten kurtarmasıdır. Ürünleriniz sipariş gelmeden üretilmeyecektir. Bununla birlikte, müşterinin sipariş ettiği ürün üretildikten sonra direkt kargolanır, böylece depo ücreti ödemenize gerek kalmaz. Anlaşmış olduğunuz print on demand sitesi, ürününüz satıldıktan sonra üretim ücreti ve kargo gibi masrafları düşer ve size kazancınızı belirtir.

Ayrıca, anlaşma sağladığınız print on demand sitesi tasarım konusunda size destek olacaktır. İş birliği yaptığınız site, size kendi görsel kütüphanesinden yararlanma fırsatı verir. Bu sitelerin çok zengin bir ürün kataloğu vardır.

Print on demand için sermaye gerekli mi?

VIDEO: ETSY PRINT ON DEMAND İLE SATIŞTA BAŞARI ADIMLARI
Tuger Akkaya
Print on demand nedir

Bu sistemde daha satmamış olduğunuz ürünlere yatırım yapmanız gerekmez. Ayrıca bir depo kiralamanıza ihtiyaç olmadığı için ekstra maliyete gerek yoktur. Bu sistem ile harcamalarınız minimum seviyede olur, böylece pek çok risk ortadan kalkar. Yani, sadece müşterinin sipariş ettiği ürüne yatırım yapmanız gerekir.

Bu iş modeli her ne kadar garanti gibi görünse de pek çok kişinin zarar etmesine neden olabilir. Bazı kişiler print on demand iş modeli ile iyi kazançlar sağlarken, diğerleri zarar ediyor. Bu nedenle, print on demand iş modelini yapmaya karar vermeden önce araştırmanızı iyi yapmalısınız.

Print on demand yapmanın avantajları

VIDEO: Print On Demand Nedir? | E-Ticaret Türkiye
E-Ticaret Türkiye
Print on demand nedir

Print on demand iş modelinin pek çok avantajı bulunmaktadır. Sizler için bunları aşağıda sıraladık?

Küçük bir sermaye yeterlidir

VIDEO: Printify ile Para Kazan! (Tişört Tasarla Para Kazan)
Arda Mürseloğlu

Print on demand iş modeli ile mağaza kurmak için gereken şeyler print on demand sistemine üyelik ve birkaç ücretli yazılımdır. Fakat, bu işi yapabilmek için asıl gerekli olan yetenek, hayal gücü ve kararlılıktır.

Envanter tutmanıza gerek yoktur

VIDEO: Printify ile Nasıl Para Kazanılır ? | Tasarla Etsy ve Shopify ile Satarak Kazan (Sermayesiz)
Mehmet TEK

Envanter tutmadığınız için maliyetleriniz büyük oranda düşer. Bu, yaptığınız işin riskini azaltan etkenlerden biridir. Dolayısıyla ürünleriniz satılmazsa büyük bir kayıp yaşamazsınız.

Paketleme ve kargo ile uğraşmazsınız

VIDEO: Sıfır Sermaye ile Tişört İşini Kur! | TeeSpring - Print on Demand
Mert Solmaz

Paketleme ve kargo işleri çok fazla zaman kaybetmenize neden olur. Özellikle bu işe tek başınıza girdiyseniz, vakit kaybına neden olan bu iki etkenin ortadan kalkması sizin için büyük bir avantaj olacaktır.

Çeşitli ürünler satabilirsiniz

VIDEO: ETSY'DE PRINTIFY KULLANMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKEN 5 ÖNEMLİ KONU
Tuger Akkaya

Aynı tasarımı birden çok ürünün üzerine baskı yapılmasını isteyerek satabilirsiniz. Ayrıca mevcut tasarımınız üzerinde çeşitli değişiklikler yaparak farklı ürünler oluşturabilirsiniz. Kelimelerin renklerinden yazı fontuna kadar çeşitli değişiklikler yaparak farklı müşterilerin beğenisini kazanabilirsiniz.

Sistemdeki ürünler kişiselleştirmeye açıktır

VIDEO: PRINTFY İLE PRINT ON DEMAND İŞİNE NASIL BAŞLARSINIZ + ETSY / FREE SHIPPING OLUSTURMA 2023
Esra Bayram

Kişiselleştirme açık olan ürünler son dönemde çok fazla tercih ediliyor. Müşteri isteklerine göre ürünler tasarlayarak, hem daha fazla ürün satabilir hem de daha fazla müşteriye sahip olabilirsiniz.

Print on demand ürünlerle markalaşmak daha kolaydır

VIDEO: PARA HARCAMADAN PRINTIFY ile PARA KAZAN!
Dolar Getiri

Print on demand ürünler white label’dir. Kısacası bu ürünlerin etiketi yoktur. Böylece markalaşma yolunda ilerleyebilirsiniz. Niş bir market yakaladığınız takdirde ürünlerinizin kısa zamanda markalaşması ve büyümesi mümkündür.

Print on demand yapmanın dezavantajları

VIDEO: The TRUTH About Print on Demand in 2023
Alek
Print on demand nedir

Her işte olduğu gibi, print on demand sisteminde de dezavantajlar var. İşte print on demand sisteminin dezavantajları.

Üretim esnasında sorunlar yaşanabilir

VIDEO: Don't Use Print On Demand in 2023 (The Truth)
Hustle Ninjas

Bu işte güvenilir bir baskı firmasıyla çalışmak çok önemli. Çünkü çalışacağınız firmanın kaliteli ürünler sunması ve iade konusunda zorluk çıkarmaması gerekiyor.

Gönderim süresi uzun olabilir

VIDEO: ETSY DOLANDIRICILIĞI ! ETSY ' DE SATIŞ YAPANLAR DİKKAT! PARANIZI KAPTIRMAYIN !
Eser Emre Bakır

Ürünlerin basılıp gönderilmesi bazen birkaç gün, bazen de daha fazla sürebilir. Dolayısıyla müşteriler bu konuda memnun olmayabilir.

Üretici firmaya bağlı olduğunuz için çeşitli problemler ortaya çıkabilir

VIDEO: Honest Review of 13 Print on Demand Websites
Philip Anders

Her ne kadar özgün tasarımlar yapsanız da, üretici firmaya bağlısınız. Bu yüzden ara sıra sattığınız ürünlerin anlaşmış olduğunuz üretici firmanın stoklarında kalmadığını fark edeceksiniz. Böyle bir durum yaşandığında müşterilere olayı açıklamanız gerekir.

Print on demand yapabileceğiniz siteler

VIDEO: ETSY DE PRİNT ON DEMAND ÖYLE DEĞİL BÖYLE YAPILIR - ETSY EĞİTİMLERİ - DOLAR KAZAN
KaanCanbaz
Printful

Print on demand işini yapabileceğiniz pek çok site var. Aşağıda bazılarını bulabilirsiniz.

Printify

VIDEO: 9 Tip BEFORE You Start Print on Demand - My Thoughts After $1,000,000+
Alek

Kullanımı tamamen ücretsiz olan Printify’nin dünya genelinde 4 milyondan fazla kullanıcısı var. Tasarladığınız ürünleri Printify’dan satmak için Etsy, Walmart ve eBay gibi siteleri entegre edebilirsiniz. Printify’da yaptığınız tasarımları 800’den fazla ürüne uygulayabilirsiniz. Printify’ın ücretsiz modeli ile beş adet mağazayı hesabınıza bağlayabilir, istediğiniz kadar tasarım yapabilir ve müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Ücretli model ile sınırsız mağazayı hesabınıza entegre etme gibi pek çok ayrıcalıktan faydalanabilirsiniz.

Prodigi

VIDEO: The 8 Best Print On Demand Companies In 2023 On Etsy/Shopify
Joe Robert

500 binden fazla ürün seçeneği olan Prodigi ile Etsy hesabınızı entegre edebilirsiniz. Prodigi, hem yerel üretime destek veriyor hem de kargo ücretlerini düşük tutuyor. Ayrıca, tasarımlarınızı 1-2 gün içerisinde üretiyor ve hızlı bir şekilde müşterilerinize gönderiyor. Bunun yanı sıra, Prodigi, ürünlerinizin örneklerini indirimli bir şekilde almanıza imkan veriyor. Bu sayede ürünlerinizin kalitesini denetleyebilir ve ürün fotoğrafları çekebilirsiniz.

Printful

VIDEO: AYLIK 20.000 USD KAZANCI PRİNTİFY İLE BAŞARDILAR
Tuger Akkaya

Printful, tasarım araçlarına ve tasarım yapabileceğiniz bir kütüphaneye sahip. Printful ile Amazon satış mağazanızı birbirine bağlayabilirsiniz. Bunlarla birlikte üretim, depolama ve kargo işlemlerini sizin yerinize yapmaktadır. Ayrıca Printful’un ücretli modeli Printify’e kıyasla daha uygundur.

Sources


Article information

Author: Calvin Holden

Last Updated: 1703659803

Views: 476

Rating: 4.5 / 5 (42 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Calvin Holden

Birthday: 2020-11-17

Address: 38172 Tricia Via Suite 640, Katherineberg, KY 27827

Phone: +3834014468693800

Job: Radio DJ

Hobby: Amateur Radio, Hiking, Photography, Cooking, Fishing, Embroidery, Horseback Riding

Introduction: My name is Calvin Holden, I am a capable, treasured, valuable, audacious, Gifted, esteemed, variegated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.